BEDRIFTSTEKNOLOGI

4G nå større enn 3G

I hvert fall hos Netcom.

En av Netcoms 4G-master i Oslo.
En av Netcoms 4G-master i Oslo. Bilde: digi.no
5. sep. 2014 - 09:44

Netcom melder i dag at bruken av 4G-hastigheter har for første gang passert 3G-hastighetene i deres nett.

Selskapet var først i verden med 4G-hastigheter, og lanserte det nye nettet allerede i 2009. Siden den tid de har de sørget for dekning i 170 norske kommuner, skriver Netcom i pressemeldingen. Dette dekker cirka 65 prosent av befolkningen.

Bred dekning, moderne utstyr og fantastiske surfeopplevelser er forklaringen bak tallene, sier Netcom, og påpeker at svært mange nordmenn har smartmobiler og nettbrett som kan bruke 4G-hastigheter.

– Vi er i gang med tidenes dekningsløft, og dette er en stor milepæl for oss, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i NetCom, i pressemeldingen.

Netcom påpeker at både de og deres kunder er opptatt av å være tidlig ute med nye teknologier. De lover også gode hastigheter for de delene av landet der 4G-nettet foreløpig ikke er utbygd - størstedelen av Netcoms 3G-nett har den raskeste teknologien som finnes i dag, 42 Mbit/s-standarden.

Tidligere i sommer gikk også startskuddet for 4G-surfing på t-bane-tunellene i Oslo, der Netcom har samarbeidet med Telenor og Tele 2 om utbygging.

Videre utbygning av 4G stod i sentrum da Netcom bekreftet at de kjøpte Tele 2 i juli. Det loves 4G-dekning for 98 prosent av befolkningen innen utgangen av 2016.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.