5 gigabyte på et kredittkort

Ta en titt på minibankkortene dine. Så stort er et StorCard, en ny type harddisk som ventes å komme på markedet i år.

Til nå har kredittkort og andre kort med samme format kunnet inneholde temmelig begrenset med informasjon. Men med en virkelig harddisk integrert i kortet, vil lagringskapasiteten bli en helt annet.

StorCard, utviklet av selskapet med samme navn, er et plastkort i kredittkortstørrelse som kan lagre mellom 100 MB og 5 GB med data. Ifølge PCWorld.com ser kortet faktisk ut som et kredittkort, med magnetstripe og det hele. Tanken er da også at kortet skal kunne brukes i vanlige kredittkortlesere.


Men inne i kortet roterer en svært liten harddisk. I tillegg har kortet en liten prosessor med programvare som krypterer data i sanntid.

- Innenfor det tynne skallet er det faktisk bevegelige deler, sier Bill Heil, visepresident i StorCard, til PCWorld.com.

Ifølge Heil vil innholdet på kortet kunne aksesseres og skrives til ved hjelp av en StorReader, en spesiell leser med USB- eller PCMCIA-grensesnitt. Leseren ventes å koste under 100 dollar, mens kortet vil koste i underkant av 15 dollar.

Kortene og leseren vil etter planen bli tilgjengelige i andre halvdel av 2003. StorCard arbeider nå med partnere for produksjon av produktene, og venter å ha dette klart i løpet av februar.

Til toppen