ETTERUTDANNING

500 permitterte kan ta IT-utdanning ved Oslo Met fra august

Permitterte og arbeidsleidige uten forkunnskaper i teknologi kan ta et av Oslo Mets 500 korte studier teknologi.

Gå fra null til fem studiepoeng i et teknologifag.
Gå fra null til fem studiepoeng i et teknologifag. Foto: Oslo Met
8. juni 2020 - 14:00

Permitterte eller arbeidsledige kan ta studiepoeng i flere teknologifag, fra datateknologi, kunstig intelligens, programmering, digital transformasjon til teknologiforståelse.

Tilbudet er en del av regjeringens satsing på kompetanseheving for gruppen som er permitterte eller arbeidsledige som følge av koronapandemien.

Det er snakk om korte introduksjonskurs som gir studiepoeng.

– Vi er glade for at OsloMet kan bidra til at flere nå får oppdatert kompetanse som vil gjøre dem bedre rustet for framtidens arbeidsliv, sier Nina Waaler, prorektor ved OsloMet, i en pressemelding.

Disse smartingene fikk datamaskinene til å snakke bedre sammen slik at de slipper å vente på hverandre. Fra venstre: Titus van Erp, Anders Lervik, Daniel Zhang og Lukas Baldauf. Sander Roet er med via Teams i skjermen på veggen.
Les også

Datamaskiner tenker kjappere sammen: – Beregning som før tok ett år, kan vi nå gjøre på ti dager

Ferdig i september

Studier i fem ulike og frittstående emner settes i gang fra slutten av juli.  Alle emnene kan fullføres i løpet av september og vil gi deltakerne studiepoeng.

– Den siste perioden har vist at digitalisering er viktig i alle typer bedrifter og virksomheter. Derfor vil disse studiene være relevante for et bredt spekter av deltakere, langt utover dem som tradisjonelt har tatt teknologikurs, sier Waaler.

Vis mer

Det er ikke krav om forkunnskaper i teknologifag for å få opptak, men deltakerne må ha fullført videregående skole og ha generell studiekompetanse.

– De som kan litt datateknologi vil i større grad kunne forstå, tilpasse seg og manøvrere i en arbeidshverdag preget av digitale løsninger, og vil bli mer attraktive på arbeidsmarkedet, sier Waler.

Undervisningen vil foregå digitalt i august og september. 

To av emnene, Introduksjon til datateknologi og Introduksjon til programmering gjennomføres i samarbeid med Simula. Søkerne blir tatt opp fortløpende.

Mistral AI har lansert en ny ChatGPT-konkurrent, og det på det europeiske kontinentet.
Les også

Microsoft: Investerer i europeisk Chat GPT-konkurrent

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.