NETS

70 Nets-ansatte kan ende opp med å dele to milliarder kroner etter lur investering

Nets holder til i det gamle BBS-bygget i Grorudalen utenfor Oslo-sentrum.
Nets holder til i det gamle BBS-bygget i Grorudalen utenfor Oslo-sentrum. Bilde: Scanpix
13. sep. 2016 - 12:22

Torsdag 1. september ble det offisielt at den dansk-norske betalingsløsningen Nets skal på børs. 

Selskapet, som har rundt 2 600 ansatte, kan ifølge Dagens Næringsliv ende opp med å bli priset til rundt 34 milliarder kroner ved en børsnotering. 

Investerte 25 millioner

I 2014 ble Nets solgt for 19 milliarder til de amerikanske investeringsfondene Bain Capital og Advent International samt det danske pensjonistfondet ATP. Salget ga en ganske heftig gevinst for DnB. Banken kunne innkassere hele 3,5 milliarder kroner, skriver DN.

Hvis Nets prises som ekspertene har spådd betyr det at rundt 70 Nets-ansatte kan gå en lønnsom tid i vente. Ifølge den danske avisen Børsen investerte de nemlig rundt 25 millioner kroner i selskapet som i dag har hovedkontor i København.

I løpet denne toårsperioden ventes det at de nye eierne vil innkassere en gevinst på mellom 14 og 15 milliarder.

Investeringen har vokst til 2 milliarder

Investeringene til de Netts-ansatte har dermed vokst seg fra 25 millioner kroner til rundt to milliarder, skriver den danske avisen.

Kommunikasjsonsdirektør i Nets, Karsten Anker Petersen, bekrefter at 70 ansatte i Nets har nesten 80-doblet sine investeringer i selskapet. <i>Foto: Pressefoto</i>
Kommunikasjsonsdirektør i Nets, Karsten Anker Petersen, bekrefter at 70 ansatte i Nets har nesten 80-doblet sine investeringer i selskapet. Foto: Pressefoto

De ansatte som valgte å investere i selskapet omfatter toppledelsen, styremedlemmer og ansatte i lederstillinger. Ifølge den danske avisen har investeringsbeløpene variert mellom 125 000 kroner og 4,5 millioner. 

Kommunikasjonssjef, Karsten Anker Petersen, i Nets sier til den danske avisen at resultatene har overgått alle forventninger. 

Nets historie går tilbake til 1968, men selskapet ble i sin nåværende form etablert i 2010 som et resultat av fusjonen mellom danske PBS Holding og det norske selskapet Nordito. 

Stolte på Nets, men det var et feiltrinn:
Brukte 1000 timer – måtte skru fra hverandre Vipps før de fant feilen »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.