BEDRIFTSTEKNOLOGI

8,5 millioner nye Notes-brukere i fjerde kvartal

Tallet på nye Notes-brukere økte med 22 millioner i 1999. 8,5 millioner kom i fjerde kvartal. 56 millioner brukere gir Lotus en markedsandel på 41 prosent, godt foran Microsoft. Toppsjef Jeff Papows mener Lotus aldri har gått så bra som nå.

Eirik Rossen
18. jan. 2000 - 10:32

Avtroppende toppsjef Jeff Papows i Lotus la vekt på disse tallene i sin tale til Lotus' store kunde- og pressearrangement i Orlando mandag.

Markedsandelene som analyseselskapet IDC har lagt fram for utgangen av 1999 viser 41 prosent for Lotus, 34 prosent for Microsoft, 18 prosent for Novell og 7 prosent for Netscape.

- Tallene viser at vi har holdt stand mot Microsoft. Få andre har greidd dette over flere år i et segment hvor Microsoft virkelig har satset. Og Microsoft hadde et godt år for sin gruppevare i 1999.

Tallene for hvor mange som bruker Notes, er Lotus' egne. Det var ventet at tallet ville overstige 50 millioner i løpet av fjerde kvartal. Den gode årsavslutningen gjorde at milepælet ble passert med god margin. 8,5 millioner nye lisenser betyr at 56 millioner antas å bruke Notes.

Tallene betyr svært mye for den avtroppende sjefen. Papows er opptatt av sitt ettermæle, og ønsker å bli identifisert med framgangsrike år for Lotus.

- Jeg har vært hos Lotus i mer enn sju år, og hadde ansvaret for Notes-avdelingen da IBM overtok selskapet i 1995. Da var det bare noen hundre tusen brukere av Notes.

Les fra første dag på Lotusphere:
8,5 millioner nye Notes-brukere i fjerde kvartal
Tre typer klienter for Notes
Øyeblikksmeldinger integreres i Notes-klienten
Raven lansert i Orlando
Et vell av produktnyheter fra Lotus

Papows mener han går av på et tidspunkt som vil bety færrest mulig problemer for Lotus.

- Vi har langt overgått alle finansielle mål som jeg eller IBM-ledelsen har satt for selskapet. Vi har hatt en fabelaktig vekst i omsetning. Tallet på Notes-brukere er økte med 2000 prosent. I forhold til produkter og forretningsmessig styrke har Lotus aldri gjort det så bra som nå.

Papows går formelt av 1. februar, men lovet å være tilgjengelig til en gang i andre kvartal. Han går til en ny stilling som leder av et uavhengig selskap, som han ikke gjorde mine til å identifisere.

Påtroppende toppsjef Al Zollar reiste seg på oppfordring fra sin plass i salen, men tok ikke ordet. Ifølge det offisielle programmet for Lotusphere, sier han ikke noe offentlig før torsdag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.