975 må gå hos Sony i Sverige 

Nå er oppsigelsene et faktum.

975 må gå hos Sony i Sverige 
Sony Mobile fortsetter å lansere nye modeller, men sier samtidig opp svært mange. Bilde: Marius Valle

I mars ble det kunngjort at oppimot 1000 ansatte i de svenske Sony Mobile-kontorene i Lund ville mest sannsynlig bli sagt opp, som et ledd i de omfattende nedskjæringene hos selskapets mobilavdeling. 

Det er tross alt en kjent historie at Sony Mobile har slitt tungt de siste årene, og ikke har klart å utfordre selskaper som Apple og Samsung, til tross for godt mottatte produkter.

Les også: Sjokkbeskjed for svenske Sony-ansatte.

Mandag denne uken ble det endelig klart hva som skjer med de svenske ansatte.

Nesten halvparten

Totalt 975 personer må forlate organisasjonen, 575 av disse er ansatte og 400 er konsulenter. 

Avtalen mellom de ansattes representanter og ledelsen ble underskrevet klokken elleve på mandagen. 

Stort sett alle avdelinger og funksjoner skal være berørt av oppsigelsene, uten at selskapet vil kommentere det i detalj, skriver det svenske nettstedet 8till5.se

Cirka 1200 personer blir igjen i svenske Sony Mobile, og den fullstendige nye organisasjonen skal være på plass innen april 2016. De berørte ansatte vil ha individuelle samtaler i tiden fremover. Planen er at etter kuttene vil Sony Mobile arbeide med de samme områdene som før, men «spissere».

Les også: Sony må ta drastiske grep.

Sony Mobile skal totalt sett kutte 2100 jobber globalt, slik at det totale antallet ansatte vil ende på 5000. 

Det har ofte vært spekulert i at Sony kommer til å kvitte seg med hele mobilavdelingen, men det er hittil ikke skjedd. I mellomtiden fortsetter selskapet å lansere nye mobiler, og har akkurat sluppet sin Xperia Z3+, som allerede har fått solid mottakelse