RESULTATERFINANS

Accenture litt svakere enn ventet

Omsetningen på konsulentsiden faller for sjette kvartal på rad.

26. mars 2010 - 09:42

Drift- og konsulentselskapet Accenture, verdens nest største etter IBM, gjør opp kvartalet fram til 28. februar, regnskapsårets andre, med en omsetning på 5,18 milliarder dollar, 2 prosent lavere enn samme kvartal for et år siden.

Driftsresultatet er 651 millioner dollar, en nedgang på 3,9 prosent. Nettoresultat etter skapp havnet på 400 millioner dollar, ned 2,8 prosent.

Tallene var noe svakere enn analytikerne hadde ventet. De hadde spådd en omsetning på 5,21 milliarder dollar, og så vidt høyere fortjeneste.

Omsetningen svikter med 4 prosent til 2,20 milliarder dollar i Amerika, og med 1 prosent i Europa, Midtøsten og Afrika, til 2,37 milliarder dollar. I Asia slår valutaendringene heldig ut, og bidrar til en omsetningsvekst på 6 prosent til 587 millioner dollar.

På den negative siden pekes det på at Accenture lider av sterk dollarkurs, og at konsulentvirksomheten, som står for halve omsetningen, opplever negativ vekst for sjette kvartal på rad. Omsetningen innen konsulent falt med 3 prosent til 2,93 milliarder dollar.

På den positive siden trekkes det fram at ordrebøkene blir stadig fullere: De lyder nå på 6,52 milliarder dollar mot 5,53 milliarder i slutten av november.

Omsetningsprognosen for tredje kvartal er 5,5 milliarder til 5,7 milliarder dollar. Analytikernes forventning er 5,56 milliarder dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.