Accenture sier opp "ekstremt dyktige mennesker"

Accenture går på en ny runde med kutt, med hovedvekt på telekom- og finanskonsulenter. - Nå blir det noen ekstremt dyktige mennesker ledige på jobbmarkedet, sier Boberg til digi.no.

DN.no skriver i formiddag at konsulentselskapet Accenture AS kutter staben med ytterligere 70 ansatte. Dermed har selskapet kvittet seg med mer enn 400 ansatte i løpet av de siste 15 månedene.

- I september i fjor var vi cirka 1.300 ansatte. Så tok vi første runden i fjor høst, en ny runde i juni og nok en runde nå. Inkludert naturlige avganger, vil vi fremover være i underkant av 900 ansatte i Norge, sier markedssjef Bjørn Boberg til digi.no.

Han forteller at de 70 har fått tilbud om samme tilbud som de foregående rundene. Det vekket en viss oppsikt da Accenture før sommeren ga alle de 1.200 ansatte tilbud om sluttpakke.

Les sakene her:


- Det var rundt 120 ansatte som slo til på tilbudet i juni, opplyser Boberg.

Inkludert de 70 ansatte som nå forsvinner, mange av dem innrettet mot telekom og finans, innebærer det at over 100 ansatte i tillegg har forsvunnet gjennom naturlig avganger etter sommeren.

- Det er ren overkapasitet som gjør at vi må kutte. Det er ekstremt dyktige mennesker som forsvinner, sier Boberg som spår at konkurrerende konsulentselskap vil kunne dra nytte av dette.

I tillegg til kuttene, må selskapet justere lønningene. Ifølge Dagens Næringslivs nettavis, DN.no, er det bare dem som tjener under 400.000 kroner som er sikre på ikke å få satt ned lønnen. Fra 400.000 kroner og oppover vil lønningene bli barbert med inntil 25 prosent.

Markedssjefen mener både 2000-problematikken og dotcom-bølgen var ekstraordinære hendelser som blåste opp konsulentbransjen.

- Med i underkant av 900 mennesker, er vi vesentlig større enn midt på 90-tallet. Da vi var rundt 3-400. Men vi er da rimelig store fortsatt, sier han og tror at det vil bli inngått flere langsiktige avtaler, inkludert outsourcing, fremover. Det vil bare de store kundene ha råd til og de store konsulentselskapene kunne ta seg av.

- Vi uttaler oss ugjerne om fremtiden, ingen av oss sitter med en glasskule. Men vi tror på stabilisering i markedet. Det har vært en voldsom kapasitetsjustering i bransjen det siste halvannet året og tror nå på langsiktige avtaler som bare et fåtall av selskapene vil kunne bære. det vil favorisere de større aktørene, sier han og spår at de mellomstore vil få problemer fremover.

- Det vil alltid være rom for gode nisjeselskap. Hvis jeg imidlertid verken var nisjeaktør eller en stor internasjonal aktør, ville jeg vært betenkt. Markedet er blitt stadig mer nordisk og nye fusjoner gjør at internasjonale aktører trenger samarbeidspartnere som er aktive i flere land, sier Boberg som avviser at de blir styrt fra hovedkvarteret i forbindelse med oppsigelser.

- Alt er selvsagt koordinert, men vi styrer forretningen slik at vi får den lønnsom lokalt. Dét har vi spillerom til, sier markedssjefen.

Les mer om: