BEDRIFTSTEKNOLOGI

Adobe med store mobilplaner

Satser enda mer på nettsky.

Nye Premiere Clip på en iPad.
Nye Premiere Clip på en iPad. Bilde: Adobe
7. okt. 2014 - 10:24

Adobe avholder sin årlige Max-konferanse i Los Angeles i disse dager, og det kommer ganske betydelige nyheter derfra.

Det fokuseres på mobiler og nettsky, og Adobe forteller at de er i ferd med å relansere eller nylansere hele ni applikasjoner.

Først kommer iOS-appene, som får både noen store nyheter og mindre overhalinger.

Det mest betydningsfulle er Premiere Clip, som er en kraftig, men brukervennlig, applikasjon for redigering av video. Denne kommer til både iPhone og iPad, og skal kunne jobbe sammen med den kraftigere varianten, Premiere Pro. Funksjonaliteten innebærer støtte for filtre, enkel klipping og trimming av videosekvenser, og muligheten til å legge på lydspor.

Alt man gjør på Premiere Clip skal kunne synkes til Premiere Pro på datamaskinen din.

Det er for øvrig et konsept flere av Adobes apper vil få - det legges mer vekt på synkronisering over Creative Cloud.

Flere nye iOS-apper er også på vei: Adobe Brush, som vil la brukerne lage nye pensler, som deretter kan brukes i andre applikasjoner, og Adobe Shape, som gjør det mulig å konvertere bilder til vektorgrafikk.

Dessuten får flere eksisterende iOS-apper nye navn og nye funksjoner, for eksempel vil Adobe Kuler nå hete Adobe Color og Adobe Ideas heter Illustrator Draw.

Det kommer også oppgraderinger av selve Creative Cloud. Det er ikke bare filer som man jobber med som vil kunne synkroniseres på tvers av enheter, men også farger, pensler, tekst og andre verktøy kan følge med brukeren uansett hvor vedkommende jobber.

Ikke nok med det, Adobe ruller nå også ut den første offisielle versjonen av Creative SDK, som har vært i lukket beta siden i sommer, og denne lar tredjepartsutviklere få tilgang til Photoshop og integrere programmets funksjoner i sine applikasjoner.

Denne filmen viser Adobe-programvare med berøringsstøtte for Windows 8.

Til slutt får også Windows-versjonene av Photoshop og Illustrator en etterlengtet forbedring, nemlig støtte for berøring i Windows 8. Dette betyr at hvis man jobber på en Windows 8-enhet med berøringsskjerm kan man benytte seg av fullversjonene av disse programmene, og samtidig utvide grensesnittet med berøring. Funksjonaliteten skal ha blitt utviklet i tett samarbeid med Microsoft.

Alle de nye iOS-appene skal allerde være tilgjengelige, og er gratis.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.