Adobe varsler dårlige tider

Det amerikanske programvarehuset Adobe har varslet dårligere resultater enn ventet i regnskapsårets tredje kvartal, og vil si opp opptil 300 medarbeidere.

Det amerikanske programvarehuset Adobe har varslet dårligere resultater enn ventet i regnskapsårets tredje kvartal, og vil si opp opptil 300 medarbeidere.

Kvartalet løper ut 28. august. I to pressemeldinger sier selskapet at ledelsen skal strømlinjeformes, de operative avdelingene skal reorganiseres, og det skal innføres et program for å kutte og kontrollere kostnadene.

Oppsigelsene, som kan ramme hver tiende ansatt, er ledd i kostnadsreduksjonsprogrammet, hvor målet er å redusere driftsutgiftene med åtte til ti prosent eller 50 til 60 millioner dollar. Tre toppledere har sagt opp sine stillinger, og stillingene deres er strøket fra organisasjonskartet.

I tilsvarende kvartal i fjor omsatte Adobe for 230 millioner dollar og tjente 53,4 millioner, mens det forventes mellom 220 og 225 millioner i årets tredje kvartal og enten et nullresultat eller et tap.

Endelige resultater offentliggjøres 24. september.

Adobe mener problemer på det japanske markedet er en vesentlig forklaring på selskapets vanskeligheter.

Analytikerne i First Call hadde forventet et overskudd på rundt 50 millioner dollar.

Adobe er kjent for produkter til grafisk bransje som bildehåndtereren PhotoShop, tegneverktøyet Illustrator, ombrekkeren PageMaker og formateringsprogrammet Acrobat. Ifølge Wall Street Journal mener analytikere at selskapet er for treg til å oppgradere sine produkter og tilrettelegge dem for Internett.

Til toppen