Adobe vil fjerne Flash

Adobe har vunnet patentstriden med Macromedia. Resultatet kan bli at Flash blir trukket tilbake fra markedet.

Adobe er tilkjent nesten 24 millioner kroner i tort og svie, etter å ha fått medhold i sin påstand om at rivalen Macromedia har rappet elementer fra Adobes brukergrensesnitt.

Det er animasjonsverktøyet Flash det dreier seg om, og Adobe sier de forventer at Macromedia blir hindret i å selge programvaren.

Avgjørelsen kom i en rettssal i Delaware i USA, etter at Adobe saksøkte i august 2000, skriver CNet. Det er uklart om Macromedia vil anke avgjørelsen.

Les også:


Allerede førstkommende mandag starter neste rettsak i serien - der Macromedia hevder Adobes Photoshop og GoLive-programvare aksler seg inn på områder der Macromedia har patenter. Selskapet har enda en patent-strid i ermet, men denne er ikke satt opp for retten enda.

Samtidig får et annet firma gjennomgå for lisensiering av teknologi. Apple mener video-koderne i Sorenson Media har brutt en kontrakt ved å lisensiere sin kompresjonsteknologi til Macromedia. Siste versjon av Flash inneholder blant annet avanserte valg for bruk av videofiler.

Apple bruker Sorenson-teknologi i sine QuickTime-produkter, og hadde håpet å tjene på eksklusivitet. Sorenson sier til ZD Net at saken er helt grunnløs. Firmaet uttaler at de har lisensiert Sorenson Video til Apple og Sorenson Spark til Macromedia, mens Apple er sure for å ha betalt sine rundt 37 millioner kroner for å bruke Sorenson-kodeken, som gjør nedlasting av video fra nettet mye raskere.

Til toppen