Adobes nye 3D-virkelighet

Med ny teknologi skal det blåses liv i "gamle" idèer igjen

Med pakken Atmosphere vil Adobe gi brukeren mulighet til å lage 3D-verdener på Internett. Disse verdenene kan være private hjemmesider eller butikker hvor brukeren kan titte på produktene. Det er også mulighet for å kommunisere med andre som er i samme verden, så en Internett-butikk kan veldig lett sette inn en selger for å promotere produktene sine.

Dette er ikke første gangen noen har prøvd å gjøre webben litt rundere i kantene. Mange har allerede sett på VRML (Virtual Reality Modelling Language) sider, og det har også vært lignende typer verdener der deltakere kan kommunisere med hverandre. Forskjellen mellom Atmosphere og tidligere løsninger er hovedsaklig grafikken - Atmosphere gir nemlig et meget godt resultat. De firkantede versjonene man tidligere har sett, har neppe vært en grunn for mange til å ta teknologien i bruk. Nå er utsikten bedre.

- Det er ikke en teknologi som mange millioner bruker - det er kun pioner-brukerene som til nå har tatt den i bruk, sier Bruce Damer, sjef for DigitalSpace.

Damer mener Adobe kan få hjulene til å rulle for 3D-teknologien om de legger musklene sine bak.

Adobe har allerede en beta-versjon av både klienten og utviklingsprogrammet tilgjengelig for nedlasting, så de interesserte kan allerede nå ta en titt på dette. I tillegg har de allerede et galleri med flere forskjellige verdener liggende på hjemmesiden sin til demonstrasjon.
Klikk her for å komme direkte til Adobes hjemmeside

Til toppen