Adolfsen fortsetter i minst to år til

Tom Adolfsen sier selv at han høyst sannsynlig vil fortsette som konsernsjef for Merkantildata i minst to år til. Han ønsker heller ikke å slutte i Merkantildata dersom han mot formodning skulle finne en som er bedre skikket til jobben enn ham selv.

Merkantildatas toppsjef Tom Adolfsen har gjort Merkantildata til en gullgruve for dets aksjonærer under sin tid som administrerende direktør. Adolfsen hevder at han har tjent mer enn 100 millioner kroner på selskapet, men har i det siste ved flere anledninger antydet at han tenker på å slutte.

- Hver gang jeg har blitt spurt om dette har jeg antydet at jeg vil trappe ned i løpet av ett til tre år. Nå kan jeg vel med 99 prosents sikkerhet si at jeg blir ut året. Med tanke på neste år er jeg vel omstrent 90 prosent sikker på at jeg fortsetter, sier Adolfsen til digi.no.

Han antyder at det etterhvert blir naturlig at en annen tar over roret ettersom organisasjonen som han har bygd opp, er blitt såpass omfattende.

- Det er godt mulig jeg tar inn en ny konsernsjef om et par år, men jeg vil trolig fortsette i Merkantildata i ytterligere et par år etter dette, sier Adolfsen.

At det kan ta tid før Adolfsen fratrer toppstillingen i Merkantildata, ligger i kortene. Planene for Merkantildata er fortsatt svært ekspansive, og selskapet vil fortsette å kjøpe opp selskaper i Norden i lang tid fremover. Oppkjøp og fusjoner har vist seg å være Adolfsen styrke.

- Vi vil fortsette å vår oppkjøpsstrategi, og spesielt Sverige og kanskje også Finland er spennede markeder, sier Adolfsen som heller ikke utelukker flere oppkjøp i Norge.

- EDB har ofte vært nevnt i denne sammenhengen. Hva mener du om selskapet?

- Jeg vil ikke kommentere dette, men vi fortsetter som sagt vår strategi om å bli ledende i Norden, sier Adolfsen som i kjent Tøffe Tom-stil avsluttet fredagens resultatpresentasjon med følgende spådom for 1998:

- Vår egen manøvreringsevne avgjør om dette året blir alreit eller dritbra.

Til toppen