Advarer mot domeneregistrering

Den internasjonale organisasjonen som overvåker domeneordningen på Internett advarer mot å kjøpe nye nett-adresser.

Den internasjonale organisasjonen som overvåker domeneordningen på Internett advarer mot å kjøpe nye nett-adresser.

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers har gått ut og advart mot å bruke penger på å registrere nettadresser under toppdomener som ikke er opprettet ennå.

Nye toppdomener (som .com, .net og .org) er under behandling, og store bedrifter konkurrerer hardt om å få retten til å registrere navn med bransjetilknytning. Nokia har for eksempal søkt om å få toppdomenene .mobi, .mobile, .now, .own, .mis, .mid, .max og .mas.

Flere aktører har foreslått å opprette toppdomenet .sex for alle voksensidene på nettet, og det forventes nesten like stor storm omkring de nye domenene som det var under dåttkåm-uværet i fjor og på vårparten i år.

Mer om nettadresser:
Hvordan de nye domenenavnene ser ut
Madonna vil ha Madonna.com
Vanskelig og dyrt å sikre seg mot domenepirater
Blar opp fire millioner for wap.com
Over to millioner dollar for utdatert domene
Bill Gates til salgs for 26 millioner kroner
Icann-rådet advarer om at ingen navn hittil er valgt, og at ingen selskaper så langt har blitt autorisert til å reservere nettadresser under slike toppdomener, skriver UK Internet News.


Rådet sier de har indikasjoner på at det er selskaper som har begynt å tilby før-registrering av adresser som ikke eksisterer, og som kanskje aldri kommer til å eksistere.

Icann skal møtes i november, for å bestemme seg for en håndfull nye generiske toppdomener

Internettbrukere og andre interesserte skal få to uker til å vurdere og kommentere forslagene til nye toppdomener når Icann setter opp listen sin.

Til toppen