BEDRIFTSTEKNOLOGI

Advarer mot ny orm

De fleste antivirus-selskapene advarer nå mot e-postormen Goner, som sprer seg raskt via e-post, og muligens via IRC og ICQ. Får du e-post som begynner med "Hi, how are you?" og vedlegget GONE.SCR, så slett den øyeblikkelig.

4. des. 2001 - 18:07

Flere antivirusselskaper går nå ut og advarer mot e-postormen Goner, eller Gone. Noen kaller den et virus, andre en orm, men alle er enige om at den sprer seg via Outlook. Ifølge Norman ASA sprer den seg også via IRC, mens både F-Secure og Kaspersky Labs mener den kan spre seg via beskjedapplikasjonen ICQ om denne er installert på maskinen.

Ormen har en spredning som betegnes som hurtig, og medfører medium risiko. De siste dagene er ellers blitt sterkt preget av Badtrans.B, som fortsatt lurer en rekke nettbrukere.


I emnefeltet står det "Hi,", og teksten i e-posten er "How are you ? When I saw this screen saver, I immediately thought about you. I am in a harry, I promise you will love it!".

Vedlegget har navnet GONE.SCR, og når du trykker på det, får du opp et lite animert bilde etterfulgt av en feilmelding. Deretter sender ormen seg selv til alle i Outlook-adresseboken din, kopierer seg selv til WIndows´ systemkatalog med navnet GONE.SCR og setter registernøkkel under HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run, skriver Norman.

Ifølge F-Secure og deres norske partner PDI Consult, legger ormen et par skript i MIRCs klientkatalog, og disse skriptene kan brukes til å oversvømme IRC-kanaler.

Trend Micro mener ormen ikke er ødeleggende på noen måter, men den oversvømmer iallefall nettet med trafikk om den slippes løs. Andre antivirusselskaper er ikke så sikre på eventuell skade ormen kan føre til, men alle er de skjønt enige om at det er best å slette GONE.SCR om den ramler inn i innboksen din.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.