Agresso vil ta Cell og Framfab

Agresso vil konkurrere med Cell Network og Framfab. Derfor starter de opp som ASP i Stockholm.

Agresso vil konkurrere med Cell Network og Framfab. Derfor starter de opp som ASP i Stockholm.

Den norske økonomisystem-leverandøren Agresso, øker nå sin satsing på Internett. Gjennom et heleid datterselskap basert i Stockholm vil Agresso konkurrere offensivt mot børsrakettene Cell Network og Framfab.

Det nye selskapet, AgressoNET, skal etter planen være operativt i Stockholm i løpet av noen få uker. Her skal alle kunder som ønsker det kunne få sine Agresso-løsninger gjennom nettet.

Det er i dag allerede 50 bedrifter i Sverige som kjører Agresso i en ASP-løsning, skriver selskapet i en pressemelding.

I pressemeldingen går det frem at AgressoNet skal kjøre sine appikasjoner på Windows 2000, og SQL Server 7.0. Agresso har allerede ansatt 20 personer for å drifte systemet, men denne staben vil fort bli utvidet.

Halvor Walla, produktdirektør i Agresso, sier til digi.no at selskapet vil starte offensivt. En av strategiene Walla vil ta i bruk er å tilby kundene totalløsninger.

- Vi vil levere totalløsninger til e- økonomien, sier han, og legger vekt på at konkurrenten blir de allerede etablerte Internett- konsulentselskapene. - Men vi kan tilby en totalløsning de ikke kan, sier Walla til digi.no.

Han ser for seg at selskapet vil omsette for 100 millioner kroner i løpet av dette året. I første rekke er det Norden som blir hovedsatsingsområde for AgressoNet, men Walla opplyser til digi.no at en videre ekspansjon mot Storbritannia og Tyskland "er opplagte elementer" i Agressons nye nettsatsing.

Til dette trengs det penger, derfor har Agresso planer om børsnotering i enten Stockholm eller Oslo Børs. Selv om dette ikke kommer til å skje før årskiftet, tror Walla at det vil bli naturlig at selskapet må vokse på oppkjøp og fusjoner.

Da kan det være at analyseselskapet Gartner Group igjen vil like Agresso. Gartner Group mente at Internett-tiden hadde gått Agresso hus forbi, og at selskapet ville komme for sent ut med satsingen (se relatert artikkel nedenfor).

Til toppen