Abonner
RESULTATERFINANS

Aksje-guru: Internett kommer tilbake - NÅ!

Den legendariske Internett-analytikeren Henry Blodget ved Merill Lynch, tror at Internett-sektoren vil gjøre det bra i 2001, men det første halvåret kan bli tungt. Les hans aksjetips!

Sigvald Sveinbjørnsson
31. jan. 2001 - 09:05

I en markedsrapport til investorer, under navnet "Internett er ingen hallusinasjon" skriver Merril Lynch-analytikeren Henry Blodget at de store dotcom-selskapene på Nasdaq kan komme sterkt tilbake.

I rapporten skriver Blodget at bunnen allerede er nådd for de fleste Internett-selskapene, som Yahoo!, AOL-Time Warner, eBay og de andre store dotcom-selskapene.

Men han advarer samtidig at det kan bli hardt de to første kvartalene.

Internett-analytikeren Henry Blodget ved Merill Lynch
Henry Blodget.

Blant annet gjelder dette markedet for nettannonser. Blodget tror at første kvartal vil bli en real dipp, med en nedgang i markedet på opptil 15 prosent, men at man etter dette vil få en kontrollert oppgang utover året.

De aktørene som skal vokse videre i dette markedet må være innovative og komme opp med bedre løsninger og gi "return of investment" til sine kunder i større grad enn før, mener Blodget.

Når det gjelder e-commerce selskapene, påpeker Blodget at veksten har vært svakere enn ventet, med en vekst i 2000 på omtrent 40 prosent. Her var det eBay og Amazom.com som befestet seg i markedet, mens de andre "lost big time" som Blodget skriver i sin rapport.

Veksten, mener Blodget, vil være hos de selskapene som vil klare en internasjonal vekst.

" Mer enn 50 prosent av det amerikanske markedet er allerede online. Og 80 prosent av "de med penger" er på nettet. Markedet er dermed nådd et metningspunlkt, og internasjonale markeder vil da være viktigere enn noen gang" skriver Blodget som særlig trekker frem AOL Time Warner som et bra posisjonert selskap.

Blodget anbefaler investorer å satse på America Online (AOL) og Yahoo! Inc(YHOO).

Mens følgende aksjer er akkumulert i anbefalingene fra Blodget: Amazon.com Incorporated(AMZN),DoubleClick Inc(DCLK) og eBay Inc(EBAY)

Henry Blodget ble berømt etter at han postet sin første analyse på Amazon.com i 1998. Da hadde han en langsiktig forhåpning om at aksjen kunne komme opp i 300 dollar. Dette ble realitet etter bare seks uker.

Les mer om: