Aksjesalg reddet elendig Telia-resultat

Telia leverte moderat økning i omsetningen, men den ordinære driften i selskapet er ennå ikke særlig lønnsom. Et heldig aksjesalg i det italienske mobilselskapet Omnitel reddet bunnlinjen.

Telia-konsernet leverte en moderat vekst i omsetningen på 12 prosent siste halvår, men klarte likevel å øke resultatet på den ordinære driften. Fjorårets driftsresultat på 1,9 millarder SEK, endte på 4,3 millarder SEK, men dette inkluderer salget av selskapets eierandel i Omnitel. Dette salget ga en gevinst på 3,3 millarder SEK - hvilket betyr at konsernet driftsresultat under normale omstendigheter ville vært drøye èn millard SEK. Uten aksjesalget ville dessuten konsernet sittet igjen med beskjedne 600 millioner SEK før skatt.

Om situasjonen på konsernnivå er dårlig, er situasjonen for det norske datterselskapet ille. Svenskene vil ikke oppgi tall for Norge, men som tidligere antydet har selskapet tapt store summer på sin satsing på fasttelefoni.

- Vi legger ikke skjul på at vi sliter på telefonidelen. Når prefiksbestemmelsene forhåpentligvis blir opphevet i løpet av første halvår neste år regner vi med at dette vil bedre seg, sier informasjonsdirektør i Telia Norge - Hanne Dirdal - til digi.no. Hun legger til at selskapets satsing på salg av linjekapasitet så langt har vært vellykket.

Tidligere på dagen torsdag skrev digi.no at Telia har inngått en avtale om salg av "tjenester" gjennom Merkantildata Applikasjon. I følge Telia er dette noe upresist, og selskapet hevder at det kun dreier seg om salg av kapasitet på Telias-infrastruktur.

Til toppen