BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel-kabler endelig på børs

Godt over tidsskjemaet ble Alcatels kabelvirksomhet tatt opp til notering på Paris-børsen onsdag.

Frode Eriksen
14. juni 2001 - 14:31

Med det tar det franske selskapet farvel til en av sine mest tradisjonerike virksomheter, som blant annet inkluderer de norske virksomhetene Alcatel Kabel og Alcatel Distribusjon. Alcatel i Norge består nå av Alcatel STK og datterselskapene Alcatel Telecom Norway AS og Alcanet International Scandinavia samt Alcatel Space Norway.

Nexans Norway AS børsnotering var planlagt til i fjor, men markedsutsiktene gjorde at den ble utsatt. Markedet er ikke bedre i dag, men nå var det nødvendig for Alcatel å fullføre strategien der selskapet skal fokusere på neste generasjons integrerte nettverksløsninger for tale og data.

Nexans-aksjen ble overtegnet 6,5 ganger og innebærer at 70 prosent av selskapets aksjekapital nå handles på børsen i Paris. Ytterligere 15 prosent av Alcatels aksjer kan selges gjennom en egen opsjon.

Frode Haugen.
Frode Haugen.

- Det er en fordel at Alcatel heretter fullt og helt kan fokusere på telekommunikasjon, sier administrerende direktør i Alcatel Telecom Norway, Frode Haugen.

Nexans Norway har hovedkontor i Oslo, produksjonsanlegg i Rognan, Namsos, Langhus og Halden og eier 50 prosent av Norcable på Karmøy. Selskapet er organisert i tre divisjoner, Høyspent, Telekabel, Lavspent og har ca 700 ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra