Alcatel selger ut sine fabrikker

Alcatel-sjef Serge Tchuruk sier at han ønsker å selge ut de fleste av selskapets fabrikker innen utgangen av 2002. Målet er å strømlinjeforme selskapet og dermed tjene mer penger.

Alcatel-sjef Serge Tchuruk sier at han ønsker å selge ut de fleste av selskapets fabrikker innen utgangen av 2002. Målet er å strømlinjeforme selskapet og dermed tjene mer penger.

Det var i et intervju med den amerikanske næringslivsavisen Wall Street Journal tirsdag Serge Tchuruk gjorde det klart at han ønsker å redusere Alcatels virksomhetsområde kraftig de kommende to årene.

Det franske konsernet, som bare for noen få år siden laget alt fra cruise-skip til vin og batterier, skal konsentrere seg mer og mer om kjerneområdet telekommunikasjon, med spesiell vekt på bredbåndsutstyr og -tjenester, røper Tchuruk.

Alcatels konsernsjef sier til Wall Street Journal at selskapet vil redusere antallet fabrikker til rundt et dusin, kanskje færre, en betydelig nedgang sammenliknet med de omlag 120 anleggene selskapet hadde i folden så sent som i fjor.

Tchuruk ønsker å selge fabrikkanleggene, gjerne til aktører som fortsetter som underleverandører til Alcatels fremtidige utstyrsproduksjon. En annen mulighet er å selge ut hele virksomhetsområder sammen med fabrikkene.

Overfor Wall Street Journal vil ikke Tchuruk kommentere hvor mange av selskapets 110.000 ansatte som vil bli berørt av restruktureringen eller hvor mange kroner et nedsalg vil tilføre Alcatel-kassen. Det føres allerede forhandlinger med de ansatte om hvordan selskapet kan gjennomføre kostnadsreduksjoner. Hvor stor prosentandel av de ansatte i Europas fjerde største telekomutstyrstilvirker som er tilknyttet selskapets produksjonsvirksomhet er noe uklart - det nekter de å kommentere overfor avisen.

I går tilbød Alcatel å inngå sluttavtaler med 9.000 av sine ansatte i USA for å redusere sine kostnader. Så langt i år har selskapet fjernet 2.000 arbeidsplasser i USA, skriver Bloomberg. Alcatels hovedkonkurrenter, Nortel og Cisco, har også gjennomført store nedbemanninger det siste halvåret.

Alcatel var tidligere i vår i fusjonssamtaler med Lucent, men diskusjonene ble avblåst bl.a. på grunn av uenighet om pris. Serge Tchuruk vil overfor Wall Street Journal ikke kommentere detaljer rundt fusjonsdiskusjonene med Lucent.

Til toppen