BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel vil surfe på nettet

Ved hjelp av milliardoppkjøp og ny forskning vil franske Alcatel doble markedsandelen innenfor leveranser til Internett/IP-markedet til ti prosent i løpet av to år.

Frode Eriksen
5. mars 1999 - 08:46

Oppkjøpene som Alcatel har foretatt de siste dagene og månedene har ett mål for øyet: å ta markedsandeler innenfor den delen av telemarkedet som vokser raskest - Internett og IP-baserte tjenester.

Direktør for Alcatels nye Internett-divisjon, Martin De Prycker, sa på en pressekonferanse torsdag at målet for Alcatel er å ta ti prosent av dette markedet, anslått til 12 milliarder dollar i løpet av år 2000, som er en dobling fra dagens anslag på fem prosent.

De siste dagenes oppkjøp av Xylan Corp. og Assured Access Technology Inc., og Packet Engines i fjor høst blir kjernen i Alcatels nye satsingsområde, og i den nyetablerte divisjonen for Internett-produkter for carrier og service-providermarkedet.

Markedet har tro på Alcatels nye strategi og sendte aksjen opp nesten tre prosent torsdag på Paris-børsen. Den siste uken har aksjekursen vokst 14 prosent.

Finansielt er investeringene forholdsvis små, men de utfyller Alcatels mangler for å bli en større spiller innenfor Internett og IP-markedet. Hovedkonkurrentene til Alcatel på selskapets nye satsingsområde er Cisco Systems Inc. og Nortel Networks.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.