BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel vil surfe på nettet

Ved hjelp av milliardoppkjøp og ny forskning vil franske Alcatel doble markedsandelen innenfor leveranser til Internett/IP-markedet til ti prosent i løpet av to år.

Frode Eriksen
5. mars 1999 - 08:46

Oppkjøpene som Alcatel har foretatt de siste dagene og månedene har ett mål for øyet: å ta markedsandeler innenfor den delen av telemarkedet som vokser raskest - Internett og IP-baserte tjenester.

Direktør for Alcatels nye Internett-divisjon, Martin De Prycker, sa på en pressekonferanse torsdag at målet for Alcatel er å ta ti prosent av dette markedet, anslått til 12 milliarder dollar i løpet av år 2000, som er en dobling fra dagens anslag på fem prosent.

De siste dagenes oppkjøp av Xylan Corp. og Assured Access Technology Inc., og Packet Engines i fjor høst blir kjernen i Alcatels nye satsingsområde, og i den nyetablerte divisjonen for Internett-produkter for carrier og service-providermarkedet.

Markedet har tro på Alcatels nye strategi og sendte aksjen opp nesten tre prosent torsdag på Paris-børsen. Den siste uken har aksjekursen vokst 14 prosent.

Finansielt er investeringene forholdsvis små, men de utfyller Alcatels mangler for å bli en større spiller innenfor Internett og IP-markedet. Hovedkonkurrentene til Alcatel på selskapets nye satsingsområde er Cisco Systems Inc. og Nortel Networks.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.