– Alle komponenter skal kunne byttes ut

Ny informasjon om Project Ara.

– Alle komponenter skal kunne byttes ut
Så godt som alle deler av Project Ara vil kunne byttes ut mens telefonen er på. Bilde: Google/Project Ara

Den modulære mobiltelefonen til Google, Project Ara, er et igjen par skritt nærmere virkeligheten.

Som digi.no tidligere har skrevet bygger konseptet på deler som kan byttes ut etter behov, der alt skal limes sammen med en skreddersydd versjon av Android. Prosjektet er fremdeles under utvikling, og Google samarbeider med flere maskinvarepartnere som skal utvikle modulene. Fremgangen diskuteres på jevnlige utviklerkonferanser.

På en nylig presentasjon snakket en av utviklerne, Paul Eremenko, om status på Project Ara, og det kom frem en del interessante nyheter.

For eksempel: Så godt som alle deler av telefonen vil kunne «hot swappes», altså byttes fortløpende uten å måtte skru av mobilen.

Det eneste unntaket vil være skjermen og hovedprosessoren, som ikke vil kunne skiftes ut. Andre elementer, enten det er kamera, batteri eller øvrige deler, skal støtte hot swap.

Nye moduler til Project Ara vil kunne kjøpes fra en nettbutikk som tilsvarer Google Play Store.

Det sies at flere av partnerne utvikler moduler med unike, aldri tidligere sette funksjoner.

Operativsystemet som gjør dette mulig bygger på kommende Android L, med modifikasjoner utviklet sammen med non-profit-organsisasjonen Linaro.

Eremenko kom også med litt mer konkret informasjon om lanseringsplaner: Den første fullt fungerende prototypen skal vises på utviklerkonferansen i desember i år. Full kommersiell utrulling skal fremdeles være planlagt til våren 2015.

    Les også: