JUSS OG SAMFUNN

Alle norske kommuner er på nett

431 kommuner i Norge er nå på nett, og skal kvalitetvurderes av Norge.no.

Elleve år etter at Halden som en av de første kommunene etablerte seg med egne sider på Internett, er Hadsel kommune i Nordland som den siste av i alt 431 kommuner på plass med egne nettsider.

Det betyr at alle landets innbyggere med nettilgang nå har tilbud om elektronisk informasjon og elektroniske tjenester fra sin kommune.

Samtlige kommuner vil nå bli kvalitetsvurdert når Norge.no starter en stor gjennomgang av offentlige nettsider. Kvaliteten på over 700 kommunale og statlige nettsteder skal vurderes.

Kvalitetsvurderingene fra Norge.no har som mål å øke kvaliteten på offentlige nettsider ytterligere. Kvalitetsvurderingen gjennomføres i år for femte gang.

I den omfattende undersøkelsen er det tre kriterier som vil bli vurdert; Tilgjengelighet, brukertilpassing og nyttig innhold av informasjon og tjenester.

Resultatene blir offentliggjort på en konferanse om kvalitet på offentlige nettsteder, som Norge.no arrangerer 1. Norge.no.

Hadsel kommune er i hjertet av Vesterålen og Lofoten, og omfatter øyene Hadseløya, Austvågøya, Langøya og Hinnøya. Den har rundt 8500 innbyggere og et areal på 574 kvadratkilometer. Kommunesenteret er Stokmarknes, privilegert handelssted fra 1776 og kjent som «Hurtigrutens fødested».

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.