– Alle Samsungs produkter skal snakke sammen

Selskapets visjon for tingenes internett.

– Alle Samsungs produkter skal snakke sammen
Samsungs direktør Yoon Boo-keun ser for seg full sammenkobling av selskapets produkter innen år 2020. Bilde: Samsung

Tingenes internett er tydeligvis på alles lepper på den pågående CES-messen, og Samsung brukte en god del av sin pressekonferanse til å snakke om sine planer for å koble enheter tettere sammen.

Selskapet SmartThings, som ble kjøpt av Samsung tidligere i 2014, står i sentrum for disse planene.

SmartThings kunngjorde i går nye sensorer for tingenes internett, en ny «hub» som skal fungere som et senter for et tilkoblet hjem, og en abonnementsordning som lar brukerne betale for å motta tekstbaserte varslinger hvis noe er feil - og hvis noe er alvorlig feil kan man faktisk bli oppringt av en ekte person. Abonnementet innebærer også opptaksfunksjon for kameraene man måtte ha installert hjemme, slik at man skal kunne se gjennom opptakene i tilfelle innbrudd eller andre kriser.

Den nye sentralen til SmartThings er kraftigere og har både et batteri og støtte for mobile nettverk, slik at den kan forbli operativ og tilkoblet om strømmen skulle forsvinne. Den støtter også Bluetooth Smart-protokollen for tilkobling til enda flere enheter.

Sentralens rolle er selvsgagt å koordinere og styre alle de tilkoblede sensorene og enhetene man har i hjemmet, og kommunisere med brukerne.

Samsung presiserer at SmartThings-plattformen skal forbli åpen, slik at produkter fra andre selskaper skal fungere med sentralen. Det skal ikke låses til Samsungs egne eneheter.

Samsungs egne enheter skal imidlertid bli mer og mer sammenkoblet og integrert med hverandre. Samsung ser for seg brukseksempler der man kommer hjem og hører på musikk på hodetelefoner, og mens man tar dem av fortsetter musikken å bli spilt av via høyttalere. Eller at når man ser på et kart på en kiosk på et kjøpesenter, vil kartet automatisk endre språk basert på hva brukerens mobiltelefon er satt til.

Selskapet ser for seg at alle deres produkter skal være koblet til tingenes internett innen år 2020. Igjen, de er veldig opptatt av at andre produsenter ikke skal ekskluderes og låses ute, men det er tydelig at SmartThings-sentralen og Samsungs egne hjemmeprodukter er glimrende posisjonert til å snakke med hverandre på sikt, i alle fall slik selskapet ser for seg fremtiden.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.