Allerede i dag får du video over mobilen

Video sees på som en mulig 'killer app' for neste generasjons mobiltelefoner. Men du kan teste det allerede idag.

Både teknologileverandører og innholdsprodusenter løper etter de applikasjonene som vil dra brukerne til neste generasjons mobile data- og telefoniløsninger.

En av dem er video, som mange har fantasert om, og posisjonert seg i forhold til. PacketVideo åpnet denne uken sin portal for mobilt innhold, og da snakker vi om video. Vi testet tjenesten, og klarte faktisk å laste ned video via en mobiltelefon med 9,6 kbps båndbredde.

For å klare dette brukte vi en Cassiopeia PocketPC utlånt fra Ide Data, samt en Nokia 6210. Telefonen har HSCSD-funksjonalitet, slik at den kan settes opp til å laste ned data opp til tre ganger raskere enn vanlig - om nettverket tillater det og man har riktig programvare.

Vi testet som sagt Packetvideos portal PV Airguide på 'vanlig' GSM overføringshastighet, og fikk faktisk gleden av å se og høre Paul McCartney snakke om sin nye kjæreste - mens vi ventet på trikken.

Vi kikket også litt på PVs AirView - en streamingteknologi forbundet med selsapets PV Player. Med AirView kunne vi se små kornete fargebilder av en gate i London, i sanntid.

Riktignok er bildene veldig små og kornete, og overføringen hakkete, men det er en start. Det er levende bilder over mobiltelefonnettet.

Vi testet også med hastighet på 14,4 kbps, og kvaliteten forbedret seg mye bare på 4,8 kilobits per sekund forskjell. Teknologien er klar, så det er bare å vente på båndbredde.

Til toppen