Alt-i-ett skole-Mac

Apple Computer lanserte tirsdag en Power Macintosh hvor skjerm og datamaskin er integrert. Alt-i-ett-maskinen er beregnet på skolevesenet.

Maskinen kommer i to konfigurasjoner; én med 233 MHz G3-prosessor, 512K integrert hurtigbuffer (back side cache), 32 MB RAM, 4 GB harddisk, 24xCD-ROM-spiller, og 16-bit audio inn-/utgang til 1.499 dollar, og en annen som har tilsvarende utrustning med unntak av 266 MHz prosessor og 24-bit video (NTSC) inn-/utgang - alt til en pris av 1.799 dollar.

Mac-brukere som holdt kjær Apples tidligere alt-i-ett-maskiner som SE, og Classic/Classic II, har nå fått spenstige nye alternativer. I motsetning til de gamle maskinene, kan Apples nye maskin åpnes fra baksiden slik at det blir enkelt å få tilgang til komponenter. De av leserne som har åpnet en SE eller en Classic, husker hvilket strev det var.

Dessverre ser det ikke ut til at maskinen kommer til Norge med det første.

- Det er for tidlig å si om vi får denne, forteller Nils-Roe Fjørtoft, daglig leder hos Apple i Norge, som understreker at det fortsatt er alt-i-ett-maskiner som Power Mac 5500 og 6500 (*) tilgjengelig i markedet.

(* En våken leser har gjort oss oppmerksom på at 6500 selvfølgelig ikke er en alt-i-ett-maskin)

Til toppen