BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alt klart for Telenor-satellitt

Telenor har fått bekreftet at oppskytingstidspunktet for satellitten Thor II blir søndag 11. mai amerikansk tid eller natt til mandag norsk tid. Satellitten er krumtappen i Telenors satsing på digital-TV i Norden.

Frode Eriksen
30. apr. 1997 - 16:00

Thor skulle opprinnelig skytes opp 22. februar, men på grunn av en ulykke 17. januar, der en Delta II bærerakett eksploderte få sekunder etter oppskytning, ble alle oppskytninger med den samme bæreraketten utsatt.

Thor er den første helnorske satellitten, produsert med utgangspunkt i kravspesifikasjon fra Telenor. Satellitten betales ikke av Telenor før den er satt i bane, og vil da komme på en drøy milliard kroner.

Thor II - som er omdøpt fra det opprinnelige Thor IIa - inneholder 15 transpondere som skal kunne distribuere 15 analoge TV-kanaler eller 75 digitale TV-kanaler.

Men først ute med sine satellitter er Iridium. Den første oppskytningen skulle etter planen ha skjedd før 19. januar, men på grunn av ulike tekniske problemer ble prosjektet utsatt. Nå er planlagt oppskytningsdato fredag 2. mai.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.