Alvorlig tilbakeslag for Apple

Dømt til å innrømme at Samsung ikke har kopiert iPad.

Apple mener Samsungs nettbrett er en ren kopi av iPad. Nå har de gått på en stjernesmell i en britisk domstol.
Apple mener Samsungs nettbrett er en ren kopi av iPad. Nå har de gått på en stjernesmell i en britisk domstol.

Dømt til å innrømme at Samsung ikke har kopiert iPad.

I begynnelsen av juli slo den britiske dommeren Collin Birss fast at Samsung ikke hadde kopiert Apples iPad-design i en oppsiktsvekkende kjennelse. Men nederlaget skal svi mer for verdens største IT-selskap.

Apple vil nemlig offentlig innrømme at Samsung ikke har kopiert deres design for hele det britiske markedet. Dette skal bekjentgjøres på Apples britiske nettsider samt i avisannonser i britiske aviser, hvor dommen skal bli referert. Det melder Bloomberg News.

De to selskapene har over lengre tid vært i krig om designet på Galaxy Tab-nettbrettet, som Apple mener er en blåkopi av iPad. Dommen fra den britiske domstolen vakte også oppsikt ettersom dommeren mente Samsungs nettbrett ikke «var så kult» som Apples.

Apples advokater mener at dommeren beordrer selskapet å «reklamere for Samsung». Men det kunne vært verre.

Samsung ville også at Birss skulle forby Apple å si at Galaxy-nettbrettet bryter med deres mønsterrettigheter. Dette gikk ikke dommeren med på og henviste til at Apple har anledning til å ha sine egne meninger.

Ingen av Apples representanter har svart på henvendelser fra Bloomberg News.

– Skulle Apple fortsette å komme med overdrevne juridiske krav basert på generisk design, så vil det være skadelidende for innovasjonen i hele industrien og forbrukernes valgfrihet bli urettmessig hindret, opplyser Samsung til nyhetstjenesten.

Kjennelsen fra den britiske domstolen er ikke rettskraftig og sannsynligheten for anke til høyere rettsinstans er derfor stor.

    Les også:

Til toppen