Amazon utfordrer Chromecast

Kommer med egen strømme-plugg.

Amazon utfordrer Chromecast
Dedikert fjernkontroll er en stor fordel. Bilde: Amazon

Googles Chromecast har på mange måter satt standarden for små, enkle og brukervennlige strømmedingser, som samtidig koster lite.

Nå hopper Amazon også på denne bølgen, med sin Fire TV Stick.

Selskapet vedgår at de utfordrer Googles løsning direkte, og skryter på seg fire ganger så mye lagring (8 gigabyte) og to ganger så mye minne, samt en tokjerners-prosessor og en fjernkontroll. Det finnes også en Android-app som kan brukes til å styre enheten.

Den kraftige innmaten skal sørge for bedre flyt og ytelse, samt bedre kvalitet på avspillingen, med full støtte for 1080p-oppløsning.

Det er selvsagt støtte for alle de sedvanlige tjenestene: Netflix, YouTube, Hulu og lignende, i tillegg til Amazons egne Prime. Fire TV Stick bruker Amazons egne ASAP-teknologi som skal redusere bufring og ventetid på at filmer og serier skal avspilles. Det er også støtte for diverse enkle spill. Amazon har bakt inn stemmesøk i løsningen, som de hevder «faktisk fungerer».

Amazon har fra før en større strømmeboks - Fire TV. Med Fire TV Stick er utvalget tydeligvis fullstendig. Den lille enheten kan foreløpig bare bestilles i USA, og der koster den 39 dollar, minimalt dyrere enn en Chromecast.

    Les også: