– Amazon vil satse på smarte hjem

Investerer stort i maskinvare-utvikling.

– Amazon vil satse på smarte hjem
Jeff Bezos er personlig involvert i maskinvaren til Amazon, og investerer i nye fasiliteter. Bilde: Spencer Platt/Getty Images/All Over Press

Amazon har en «hemmelig» utviklingsfasilitet i Silicon Valley som har stått bak utviklingen av flere av deres maskinvareprodukter. Nå skal dette laboratoriet utvides betraktelig, skriver Reuters.

Såkalte Lab126 står blant annet bak Kindle-leserne, Fire-nettbrett og den nylige Fire-smarttelefonen. Den sistnevnte ble utviklet i fasilitetene over fire år.

Selv om Amazons smartmobil ikke ble noen suksess, vil Jeff Bezos likevel investere stort i Lab126, og skal øke bemanningen der med minst 27 prosent. Selskapet skal investere 55 millioner dollar i fasilitetene, og tallet på de ansatte skal nå minst 3757 personer innen år 2016.

Alt dette kommer frem fra dokumenter signert med staten California i sommer. Det har imidlertid vært uavklart hva de nye ressursene skal brukes til, men ifølge kildene til Reuters er det smarte hjem som er den nye «greia» til Amazon. De ønsker å komme konkurrentene som Apple og Google i forkjøpet.

Kildene sier at Amazon tester for tiden en Wi-Fi-kapabel enhet som kan plasseres i hjemmet, og som i beste Amazon-stil kan brukes til å bestille produkter med ett knappetrykk. Lab126 skal også være opptatt av kroppsnær teknologi.

Det påpekes at mye av dette er prototyper som ikke nødvendigvis vil komme til markedet, men poenget er uansett at Jeff Bezos er mer og mer opptatt av maskinvare, og er personlig involvert i utviklingen av produkter. Den store planen er at enhetene til Amazon skal være uunnværlige for deres 240 millioner kunder.

Smarte, tilkoblede hjem er noe Google og Apple allerede har uttrykt stor interesse for, og det ville vært oppsiktsvekkende, men kanskje ikke så overraskende, om Amazon også kom inn i bildet.

    Les også: