MASKINVARE

AMD har blitt frastjålet GPU-design

Deler av det har blitt delt på Github.

Det skal blant annet være designfiler for arkitekturen brukt i AMDs Radeon RX 5500-grafikkprosessorer som har blitt stjålet.
Det skal blant annet være designfiler for arkitekturen brukt i AMDs Radeon RX 5500-grafikkprosessorer som har blitt stjålet. Foto: AMD
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. mars 2020 - 09:55

AMD bekreftet denne uken at selskapet har blitt frastjålet det som trolig er GPU-design skrevet i språket Verilog. Selskapet skal ha blitt kontaktet i desember i fjor av en person som hevdet å ha testfiler relatert til deler av selskapets nåværende og framtidige grafikkprodukter. 

Et utvalg av disse filene har blitt delt i fire ulike Github-repositorier. Disse ble tatt ned tidligere denne uken etter krav fra AMD

Les også

En person som hevder å være den som har stjålet filene, sier til TorrentFreak at det dreier seg om design og kode knyttet til AMDs Navi- og Arden-arkitekturer for GPU-er. Navi ble introdusert i produkter i fjor sommer, mens Arden ryktes å være en GPU som skal brukes i den kommende Xbox Series X fra Microsoft. 

Hacket PC

Personen, som angivelig skal være en kvinne, sier videre til TorrentFreak at hun fant designfilene i en hacket datamaskin i november i fjor. Datamaskinen skal ikke ha hatt noen effektiv beskyttelse mot lekkasje av koden. 

Kvinnen ønsker å selge filene, men dersom hun ikke lykkes med å finne en kjøper, vil hun lekke alt sammen. 

Ikke kontakt

Det er uklart hvem som kontaktet AMD, for kvinnen selv sier at hun ikke har vært i kontakt med selskapet. 

Les også

– Jeg har ikke snakket med AMD fordi jeg er temmelig sikker på at de i stedet for å akseptere feilen sin og la det være med det, så vil de forsøke å saksøke meg, sier hun til TorrentFreak.

Det kan nok skje uansett, for AMD opplyser at de samarbeider med blant annet politiet i det som omtales som en kriminaletterforskning. Selskapet avviser samtidig at lekkasjen av filene er veldig skadelig for selskapet.

– Selv om vi er klar over at gjerningspersonen har ytterligere filer som ikke har blitt offentliggjort, mener vi at de stjålne grafikk-åndsverkene ikke er sentrale for konkurransedyktigheten eller sikkerheten til grafikkproduktene våre. Vi er ikke kjent med at gjerningspersonen er i besittelse av noe annet av AMDs immaterielle eiendom, heter det i uttalelsen fra selskapet.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.