AMD tilbyr gigahertzprosessor

AMD lanserte mandag verdens første kommersielt tilgjengelige sentralprosessor med klokkehastighet på 1 GHz - mer enn ett halvt år før den opprinnelige planen.

AMD lanserte mandag verdens første kommersielt tilgjengelige sentralprosessor med klokkehastighet på 1 GHz - mer enn ett halvt år før den opprinnelige planen.

Kappløpet mellom AMD og Intel tok i dag en ny vending. De to selskapene har i flere måneder kjempet seg i mellom om først å nå den nærmest magiske gigahertzgrensen for klokkehastighet. I dag kunne AMD annonsere at selskapet kan levere prosessorer med denne klokkehastigheten kommersielt. Både AMD og Intel har demonstrert prosessorer med høyere klokkehastighet, men da under strengt kontrollerte forhold og uten løfter om snarlig tilgjengelighet.

Jerry Sanders, toppsjefen i AMD legger heller ikke fingrene i mellom når han i en pressemelding beskriver betydningen av denne hendelsen

- Introduksjonen av en PC-prosessorer som kan eksekvere én milliard klokkesykler per sekund er denne industriens ekvivalent til å bryte lydmuren, uttaler han.

Men en prosessorer er ikke verdt stort uten at systemer den kan settes inn i. AMD annonserer derfor at de to store PC-produsentene Compaq og Gateway straks er klare til å levere maskiner med den nye prosessoren. Compaq vil ta imot bestillinger gigahertz Presario 5900Z-maskiner fra og med torsdag denne uken.

Samtidig som gigahertzprosessoren ble lansert i dag, lanserte AMD som ventet også 950 og 900 MHz-utgaver av Athlon. Alle prosessorene er leveringsklare i dag, men det må forventes at det vil ta noe tid før de blir tilgjengelige for alle.

Prisen på de tre prosessorene er 1299, 999 og 899 dollar for henholdsvis 1 GHz, 950 MHz og 900 MHz-utgavene. Prisene er stykkpriser når det kjøpes kvanta på minst tusen enheter. Gateprisen vil trolig bli noe høyere.

Til toppen