SIKKERHET

Amedia vet fortsatt ikke om kundeinformasjon er på avveie

Etter dataangrepet i romjula fjerner Amedia betalingsmuren til sine nettaviser inntil videre, fordi de fortsatt ikke har tilgang til abonnementsinformasjon. 

Amedia AS har kontor i Akersgata i Oslo, sammen med nettavisen.
Amedia AS har kontor i Akersgata i Oslo, sammen med nettavisen. Foto: Vidar Ruud/NTB
3. jan. 2022 - 15:26

I sin oppdatering om situasjonen mandag presiserer Amedia at det fortsatt ikke er betalingsinformasjon eller passord på avveie. De forutsetter likevel at informasjon som navn, adresse og kontaktinformasjon er i angripernes hender.

Da angrepet skjedde natt til 28. desember, mistet konsernet tilgang til abonnementsdatabasen. Derfor er betalingsmuren for avisene fjernet inntil videre.

Konsernet bekrefter også at de har sikkerhetskopier av all informasjon, men de ønsker å gjennomgå disse kopiene svært nøye for å sikre at det ikke er skadelig programvare i dem.

Amedia vil fortsatt ikke gå i dialog med de kriminelle. De vil produsere papiraviser på sin alternative løsning inntil videre.

– I Oslo har noen bestemt at barn skal bruke Ipad som skriveverktøy. Forskningen skal utelukkende avdekke gode måter Ipad kan brukes på, ikke stille spørsmål ved om Ipad er et egnet skriveverktøy, sier UiO-professor Kjell Lars Berge.
Les også

Professor mener elever behandles som forskningsrotter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.