America Online dobler inntektene

Time-Warner får seg en sterk fusjonspartner: Steve Case i America Online la i går kveld norsk tid frem kvartalstall som viser en dobling i inntektene og sterk vekst i antall kunder.

Time-Warner får seg en sterk fusjonspartner: Steve Case i America Online la i går kveld norsk tid frem kvartalstall som viser en dobling i inntektene og sterk vekst i antall kunder.

Til tross for hard konkurranse med blant andre Microsoft, gjør Internett-giganten America Online det stadig bedre. Med Steve Case i spissen har selskapet, som eier blant annet Netscape, styrket sin stilling betydelig. I går la AOL frem tall som viser en dobling av inntektene fra fjerde kvartal i 1998.

America Online omsatte for nesten 13 milliarder kroner, og oppnådde et resultat 2,1 milliarder kroner i siste kvartal. Det er en omsetningsvekst på 41prosent og en resultatvekst på 235 prosent.
Les om hvordan de andre IT-gigantenes klarte seg:
År 2000-problem torpederte IBM
Apple går så det grinerLavere vekst for Microsoft fremover
Mesteparten av omsetningen, 66 prosent, kommer fra salg av Internett-tilgang. America Online er med sine nå 20 millioner abonnenter USAs overlegent største Internett-leverandør. Selskapet har i det siste kvartalet fått 1,8 millioner betalende abonnenter til tross for at stadig flere konkurrenter har kommet til med sine gratis-tilbud.


Deler av inntektshoppet kommer fra investeringer AOL har gjort i andre Internett-selskaper. Men også annonseinntekter fra selskapets egne nettsider hoppet opp. Selskapet omsatte reklame for hele 3,4 milliarder kroner i fjerde kvartal.

Dette skyldes mye at AOL har såpass mye innhold at deres kunder bruker 40 prosent av sin Internett-tid hos AOL. Konkurrenter som Yahoo! sliter med at de bare fungerer som videreformidlere til andre Internett-sider.

Til toppen