Amerikansk TV-gigant trekker nettet

General Electrics NBC har bestemt seg for å være brutal mot selskapets Internett-satsing. Nå skal Internett-delen kjøpes tilbake og ansatte skal fjernes.

Den amerikanske mediagiganten NBC ser at Internett-selskapet de eier nesten 40 prosent av, ikke kommer til å bli noen god butikk med det aller første. Selskapet har dermed bestemt seg for en gavepakning til de eksterne investorene, som eier over 60 prosent.

Nå får aksjonærene som kjøpte seg inn et tilbud om å selge tilbake aksjene til NBC, som vil betale en akseptabel pris for disse.

NBCi vil øyeblikkelig begynne å skjære ned satsingen og arbeidsstyrken - hele selskapet skal skaleres ned. NBC fortalte Reuters og andre medier i USA at de nå er midt inne i prosessen med å finne ut hva de skal gjøre med verdiene i NBCi. Den videre strategien for nettjenesten skal være klar innen de neste månedene.

- I stedet for å operere med et signifikant tap, og la verdiene i NBCi forringes, tror vi denne transaksjonen er til det beste for NBCis aksjeeiere, sier Will Lansing, toppsjef i NBCi. Det melder Reuters.

NBC er ikke den første amerikanske mediaaktøren som har problemer med sin Internett-satsing. Nær sagt alle aktørene i denne bransjen har opplevd kraftige skudd for bauen i et tungt annonsemarked. Resultatet blir strategiske skifter, oppsigelser og nedleggelser.

NBCi ble etablert i 1999 da NBC fusjonerte sine mange Internett-tjenester sammen med portaltjenesten XOOM.com og Snap.com, skriver Reuters.

Til toppen