BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Android på Windows er selvmord

Microsoft-ekspert ut mot ryktene.

Microsoft kommer kanskje til å gjøre det mulig å kjøre Android-apper på Windows. Det liker den mangeårige Windows-entusiasten Paul Thurrott dårlig. Her snakker Stephen Elop om Windows 10-fremtiden på MWC-messen i Barcelona.
Microsoft kommer kanskje til å gjøre det mulig å kjøre Android-apper på Windows. Det liker den mangeårige Windows-entusiasten Paul Thurrott dårlig. Her snakker Stephen Elop om Windows 10-fremtiden på MWC-messen i Barcelona. Bilde: Thomas Marynowski
29. apr. 2015 - 10:13

Microsoft-kjenneren Paul Thurrott siterer sine kilder på at selskapet kommer til å gjøre en oppsiktsvekkende kunngjøring på sin Build-konferanse, nemlig at Windows 10 vil støtte Android-applikasjoner. 

Ideen er at man skal kunne kjøre Android-programvare på mobiler, nettbrett og pcer som kjører de forskjellige versjonene av Windows 10.

Les også: Microsoft inn på Cyanogen OS.

Thurrott nevner ikke flere detaljer enn dette, så det er ikke kjent hvordan det skal fungere rent teknisk. Det spekuleres i at Android-appene vil muligens kjøre i et eget miljø som separerer dem fra øvrige Windows 10-applikasjoner, og at det vil kreve en egen app-butikk som Microsoft må opprette, da det er lite trolig at Google ville gjort sin Play Store tilgjengelig for konkurrenten. 

Paul Thurrott er uansett ikke spesielt entusiastisk når det gjelder denne potensielle funksjonen.

Overfladisk

Selv om det i utgangspunktet kan virke fristende for Windows Phone-brukerne å kunne kjøre alle de Android-appene de bare har hørt om (utvalget i nettbutikken til operativsystemet henger tross alt etter konkurrentene), spår Thurrott at fremtiden er mørk for Windows på mobil om Android-støtten blir til virkelighet. 

Å kunne bruke Android-apper på Windows-telefoner vil gjerne få brukerne til å holde seg til Android når tiden er inne for å oppgradere. Brukerne som blir komfortable med Android-applikasjoner vil heller gå over til en ren Android-telefon og nyte appene slik de er ment å brukes, fremfor til å oppgradere til en ny Windows-mobil på sikt. Android-emuleringen er bare en korttids-fordel, mener Thurrott.

Les også: Opera vil dominere Android.

Samtidig er det et «slag i ansiktet» for alle utviklere som har brukt tid på å mestre Windows-plattformen, og vil nå føle at de har kastet bort sin tid - og at det er på tide å bevege seg videre til en større og mer suksessrik plattform. 

Samtidig vil hele Windows bli mindre relevant - faren er at det vil ende opp som en glorifisert «launcher» for Android-applikasjoner og en håndfull tradisjonelle Windows-applikasjoner man fortsatt trenger. 

Det å kunne kjøre Android-apper på Windows er ikke en seier, det er et nederlag og et selvmord, skriver Thurrott, og konkluderer med at det vil gjøre Windows langt mindre viktig for alle. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.