Android passerte milliarden i 2014

iOS og Google dominerer fullstendig.

Android vokste stort i 2014, ifølge IDC.
Android vokste stort i 2014, ifølge IDC. Bilde: Google
25. feb. 2015 - 09:46

Mobilanalyseselskapet IDC la frem sine tall for mobilmarkedet i 2014 i går, og dominansen til iOS og Android ser ikke ut til å ta slutt.

Ifølge IDC har de to operativsystemene nå 96,3 prosent av det globale smarttelefon-markedet, en liten økning sammenlignet med året før - da hadde de to 93,8 prosent.

IDC peker på flere interessante poenger med fjorårets tall:

Android har for første gang passert en milliard enheter i 2014. Samsung er fortsatt fullstendig dominerende, med flere enheter solgt enn de neste fem produsentene. Samtidig vokste ikke Samsung, mens de andre asiatiske leverandørene (Huawei, Xiaomi, Lenovo med Motorola og ZTE) stod for veksten for plattformen.

Andelen til iOS krympet noe i løpet av året totalt, selv om Apple kunne vise til stor vekst i siste kvartal av 2014, takket være lanseringen av iPhone 6 og 6 Plus.

Windows kjemper fremdeles

Kampen om tredjeplassen er fremdeles ingen ordentlig kamp, skriver IDC, snarere en tautrekking. Windows Phone vokste med 4,2 prosent i 2014, men det er ikke nok til å true de to store på noen måte. IDC sier at mye av fokusområdet for utfordrerne er voksende markeder, der Microsoft satser stadig mer på rimelige Lumia-modeller og Samsung lanserer Tizen-telefon i India. Man skal ikke avskrive Microsoft - Windows 10 for mobiler kan fortsatt gjøre seg relevant i 2015, sier IDC.

IDC påpeker også at Apple står i fare for å vokse mindre i 2015, da selskapet nå dekker alle skjermstørrelser og har dermed ingen tomrom å fylle.

Man skal heller ikke glemme Blackberry, som var de eneste som krympet i 2014 - men det hardt prøvede selskapet satser på 10 millioner solgte enheter i 2015.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.