Android-utvikling ble plutselig lettere

Android Studio er ferdig.

Android-utvikling ble plutselig lettere
Så lett er det å designe til forskjellige skjermstørrelser i Android Studio. Bilde: Google

Det er halvannet år siden Google avduket Android Studio, en pakke som gjorde det enklere enn før å designe og utvikle Android-applikasjoner i Windows, OS X og Linux. Den inkluderte blant annet visuelle verktøy som skulle gjøre det enklere å eksportere applikasjonene til ulike skjermoppløsninger, språk og lignende.

Nå kunngjør Google at Android Studio endelig når versjon 1.0, med andre ord er det for første gang snakk om en stabil utgivelse.

De fleste Android-utviklere har hittil brukt Eclipse-verktøyet, men Google oppfordrer alle nå til å gå over til Android Studio, og tilbyr blant annet en migrasjonsløsning for Eclipse brukere.

Det er flere nyheter i Android Studio 1.0. For eksempel en mer brukervennlig oppstart, med automatisert installasjon av riktig SDK, oppsett av nødvendige miljøer og medfølgende kodemaler.

Det er lagt opp til mye brukervennlighet, med enkelt oppsett og diverse maler.
Det er lagt opp til mye brukervennlighet, med enkelt oppsett og diverse maler. Bilde: Google

Det skal også være enklere å starte nye prosjekter eller importere eldre maler.

Det er mange justeringer i hvordan man jobber med kode gjennom IntelliJ IDEA.

Android Studio gjør det også enkelt å jobbe med grensesnitt, da man kan vise frem prosjektet på forskjellige oppløsninger, skjermstørrelser og forskjellige språk.

Ytelsen kan optimaliseres via et verktøy som måler minnebruken over tid.

Det er også bakt inn støtte for forskjellige Google-nettskytjenester.

I likhet med Chrome vil Google slippe kommende versjoner av Android Studio via fire kanaler, fra ferdige, stabile utgaver, til rykende ferske, men gjerne mindre stabile versjoner i Canary-kanalen.

    Les også: