Anerkjent pris til norskutviklet dataspill

Det norske selskapet Funcom sin storsatsing Anarchy Online har fått en anerkjent pris for "beste online-spill" på den amerikanske spillmessen E3.

Den årlige E3-messen som ble avholdt i Los Angeles sist helg samler hele verdens dataspill-produsenter under ett tak, og regnes som det beste utstillingsvinduet innen bransjen, heter det i en pressemelding fra den norske spillprodusenten Funcom .

I år ble det vist rundt 2.500 nye dataspill på messen, hvorav Funcom viste tre nye spill.

Bransjens største nettavis IGN.com dekker nyheter om spill og underholdning og kårer vinnere innen flere kategorier.
Anarchy Online ble nominert i kategoriene "beste PC-spill" og "beste online-spill".

Rollespillet Anarchy Online gikk av med seieren i kategorien "beste online-spill" foran seks andre nominerte etter å ha imponert med sitt detaljerte og engasjerende innhold, skriver Funcom i pressemeldingen.


Handlingen i Anarchy Online er lagt 30.000 år inn i fremtiden og skal kun foregå på Internett. Teknologien gjør det mulig for flere tusen deltakere å spille mot hverandre. Hver enkelt deltaker skaper sin egen personlige rollefigur, med mange individuelle egenskaper.

Spillet har vært i utvikling i over fire år, og vil bli lansert til høsten som et av de første spillene av sitt slag. Derfor er forventningene til dataspillet svært høye. Allerede et halvt år før lanseringen har 29.000 spillentusiaster fra hele verden meldt seg for å teste spillets betaversjon.

Mer om spillet finner du her:
Første glimt fra Anarchy Online
Til toppen