Angelina Jolie stjerne på ny, frikjent FAST

Med Økokrim ute av veien har søkeselskapet FAST trukket teppet av en ny og bedre versjon av sin søkemotor AllTheWeb.com. Tomb Raider-stjernen Angelina Jolie er en av stjernene.

Med Økokrim ute av veien har søkeselskapet FAST trukket teppet av en ny og bedre versjon av sin søkemotor AllTheWeb.com. Tomb Raider-stjernen Angelina Jolie er en av stjernene.

Norske Fast Search & Transfer lanserer en rekke nye tjenester i sommer. En av dem er en redesign av søkesiden Alltheweb.com for enklere, kjappere og mere presise søk. En av de nye tjenestene er en liste over populære søkeord på forsiden. Der ligger Tomb Raider-babe Angelina Jolie på tredjeplass.

Du kan som tidligere søke etter tekst på nettsider, mp3-filer, bilder, video og filer som ligger på FTP-servere.
Det nye brukergrensesnittet gjør det enklere å få oversikt over mulighetene, og selskapet skal ha skryt for å ha gjort det enkelt å skreddersy søketjenesten til de preferanser en måtte ha på språk, grisefilter, resultatvisning, ordfilter, domenefilter og lignende.

En kjapp test på mp3-filer viste at Napster-fienden Metallica fortsatt har litt å slåss med. Vi fant et utvalg av låtene deres, med lenke rett til mp3-filen. Søk på mer obskure saker som jødisk Klezmer-musikk og undergrunnsbandet Misfits, ga også gode resultater. Resultatene av filsøket kommer opp i hovedvinduet, mens webresultater kommer opp på siden - noe som er intuitivt og praktisk for leteprosessen.

Økokrim har ellers henlagt saken som TONO og flere plateselskaper anla mot FAST i 1999. Det betyr at FAST ikke kan stilles til ansvar for at andre laster ned piratmusikk som deres søkemotor finner frem til via AllTheWeb.com.


Selskapets popularitetsliste viser at søk på kinoaktuelle Angelina Jolie, som slo gjennom med filmen Hackers, er svært populært. Søkemotoren opplyser praktisk nok om antall bilder og videoklipp som er funnet (noen tusen), og det hele går endel raskere enn konkurrenten AltaVistas tilsvarende tjenester. I alle fall ved første, overfladiske test. Uansett er FASTs såkalte multimedia-søk forbedret radikalt, fra å være nesten håpløst til å være veldig bra.

Til toppen