Angriper Google gjennom ny Messenger

Microsoft knytter MSN Messenger tettere til websøk i den nyeste utgaven av lynmeldingsklienten.

Microsoft knytter MSN Messenger tettere til websøk i den nyeste utgaven av lynmeldingsklienten.

digi.no skrev mandag om nyheter i flere av de store lynmeldingsklientene. Blant annet skrev vi om den nyeste utgaven av MSN Messenger, som skulle bli utgitt denne uken.

MSN Messenger 6.2 ble sluppet allerede i går og inneholder en viktig nyhet som Microsoft ikke opplyste om i forhåndsannonseringen, nemlig at MSN Toolbar følger med.

MSN Toolbar er en verktøylinje for Internet Explorer med snarveier til blant annet MSN-tjenester, men langt viktigere (i hvert fall for Microsoft), en lett tilgjengelig funksjon for søk på weben hvor søkeresultatene utheves. I tillegg tilbyr den brukerne et pop-up-filter.

Google tilbyr også en lignende verktøylinje.

MSN Toolbar er i seg selv ikke noe nytt, den ble lansert tidligere i år. Men MSN Messenger, som har mer enn 100 millioner brukere i måneden, vil trolig være en effektiv distribusjonskanal for å øke bruken. Dette til tross for at det er frivillig for brukerne om verktøylinjen skal installeres eller ikke.

Den største nyheten i den nye utgaven av MSN Messenger er nok likevel tilknytningen spilltjenesten MSN Instant Games Clubhouse, men denne i hvert fall foreløpig kun tilgjengelig i USA.

Til toppen