Anker dom for data-sabotasje

To ungdommer ble like før jul dømt til 90 timers samfunnstjeneste og 20.000 kroner i bot for DoS-angrep. En av dem skal anke, og mener det er alvorlige feil i saksbehandlingen.

En 18-åring fra Ringerike og en 19-åring fra Oslo ble fredag før jul dømt til 90 timers samfunnstjeneste og 20.000 kroner hver i bot for å ha angrepet Internett-leverandøren RingNett via datamaskinene sine. Angrepet, som kalles tjenestenekt, eller denial-of-service (DoS), skal ha vart i flere timer, og Ringnett ønsket opprinnelig at ungdommene skulle betale erstatning på 450.000 kroner.
18-åringen sier til digi.no at han regner med å anke saken.


- Utfallet er fett nok det, slipper jo pent i forhold til hva jeg kunne fått, men det er uaktuelt å ta den når bevisene er såpass vage og vi ser åpenbare
feil i saksbehandlingen, skriver han i en e-post.

Begge ble dømt for grovt skadeverk eller medvirkning til dette, og ble etter aktors ønske straffet like hardt, ifølge Ringerikes Blad.

Aktor la ned påstand om 180 timers samfunnstjeneste, og således var dommen en full seier, sier 18-åringens forsvarer, advokat Ole Klanderud til avisen.

Dette er den første rettssaken av denne typen her til lands, og det ble i retten henvist til en av de få tilsvarende sakene som eksisterer internasjonalt. Tenåringen med kallenavnet Mafiaboy fikk smekk etter å ha blitt hektet for angrepene på eBay, Yahoo! og andre store aktører i februar 2000.

Til toppen