Anklaget for konkurrent-hacking

En ansatt i et datafirma anklages for å ha hacket en konkurrent og utført skadeverk, slettet data og ødelagt i datasystemene deres.

Økokrim har tiltalt en ansatt i et datafirma for å ha brutt seg inn hos en konkurrent, romstert omkring på serveren deres, og fjernet en mengde informasjon fra deres datasystemer, skriver Aftenposten.

Politiet fant raskt frem til en mulig gjerningsmann, etter at spor på serveren pekte mot et datafirma i Kristiansand. Politiadvokat Erik Moestue i Økokrim sier til Aftenposten at det er første gang de har etterforsket noen for angivelig å ha brutt seg inn og slettet en konkurrents kunderegister.

Les også


En 27 år gammel programmerer tilsto innbruddet i politiavhør, men benekter at det var rettet mot kunderegisteret spesifikt. Han hevder innbruddet på konkurrentens server var tilfeldig, at det var et eksperiment. Økokrim mener mannen hadde et forsettlig skade- og vinningsmotiv.

Mannen, som har vært profilert i media gjennom sitt arbeid med en radarvarslings-tjeneste, hevder han gjorde innbruddet for å påvise dårlig datasikkerhet.

Til toppen