Annenhver Nokia kjører Symbian i 2004

Nokia har erklært at innen 2004 vil halvparten av selskapets mobiltelefoner baseres på EPOC og kjøre annen programvare fra Symbian.

I dag er 9210 - en mobiltelefon med innebygget hånd-PC og fargeskjerm - den eneste Nokia-modellen som kjører operativsystemet EPOC og EPOC-basert programvare. EPOC er opprinnelig utviklet av Psion plc og føres videre av Symbian, et konsortium der både Psion og Nokia har store eierandeler.

Symbian drømmer om å bli mobilverdenens svar på Microsoft. Ericsson og Motorola har også eierandeler i Symbian, men har hittil ikke kommet med tilsvarende forpliktelse som Nokia.

Da Ericsson for halvannet år siden kunngjorde en allianse med Microsoft, ble det presisert at selskapet ønsket å videreføre samarbeidet med Symbian. Inntrykket var da at Windows ville brukes i en rimeligere "feature phone", mens de mer avanserte apparatene vil ty til andre operativsystemer, for eksempel EPOC. Dette løftet er siden blitt realisert gjennom den EPOC-baserte Ericsson R380 som markedsføres som en kombinert telefon og PC.

Til toppen