BEDRIFTSTEKNOLOGI

Anonym-Facebook skal være på vei

Det sosiale nettverket kommer visstnok med ny app.

En ny Facebook-app skal la brukerne snakke sammen anonymt, ifølge kilder.
En ny Facebook-app skal la brukerne snakke sammen anonymt, ifølge kilder. Bilde: Illustrasjonsfoto: Gino Santa Maria/PantherMedia
8. okt. 2014 - 09:36

Det går ofte rykter om nye applikasjoner Facebook bygger eller er i ferd med å lansere. Noen av dem kommer aldri, noen av dem flopper, noen av dem blir store suksesser.

Nå skriver New York Times at det sosiale nettverket er i ferd med å lansere en ny, separat applikasjon som lar brukerne kommunisere anonymt.

Applikasjonen skal allerede være nesten klar til lansering, og vil slippes i løpet av de kommende ukene, ifølge kildene som har snakket med avisen.

Poenget er at appen skal være frittstående, og skal la brukerne kommunisere innenfor denne uten å bruke egne navn.

Prosjektet ledes av Josh Miller, som ble en del av Facebook via oppkjøp av selskapet Branch, som spesialiserte seg på små, nettbaserte diskusjonsgrupper.

Det er uavklart hvordan appen vil fungere i praksis, men appen skal gjøre det mulig for folk å diskutere emner de kanskje ikke er komfortable å snakke om under ekte navn. Det er uvisst om denne appen på noen måte skal knyttes til Facebook-kontoene til brukerne, og om det vil tillate utveksling av bilder eller annet materiale.

Facebook har alltid fokusert på ekte navn og interaksjoner med ekte venner, men har i det siste blitt litt mer inkluderende når det gjelder anonymitet. Det loves blant annet at det skal fires på kravene når det gjelder scenenavn, aliaser og lignende.

Det går også rykter at Facebook ser på mulighetene innenfor helsebransjen, og vurderer for eksempel diskusjonsgrupper for personer med spesifikke sykdommer. Der ville det vært logisk å tillate folk å være anonyme. Den kommende applikasjonen skal likevel ikke være knyttet til helseplanene.

Anonymitet på nettet er fortsatt viktig for mange, og det kommer jevnlig frem tjenester som fokuserer på dette, for eksempel apper som Secret og Whisper.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.