BEDRIFTSTEKNOLOGI

Antivirus kan ikke holde følge

Milliarder av kroner kastes ut av vinduet - for antivirus-programmene er ikke nok til å beskytte brukerne. Er det programvaren eller brukeren det er noe galt med?

25. apr. 2002 - 12:42

Ti prosent av alle databrukere får virus, selv om 95 prosent av alle nett-tilkoblede selskaper skal være sikret med antivirus. Det er noe å tygge på i disse dager, da Klez-ormen har gått fra å være irriterende til å bli en global epidemi.

Les også:


Hurwitz Group


Rapporten konkluderer også med at filtrering på ISP-nivå er mer effektivt rent økonomisk. Det er, som The Register påpeker, grunn til å ta det med en klype salt, all den tid rapporten er bestilt og betalt av filter-selskapet MessageLabs. Men konklusjonene stemmer overens med endel andre innlegg i virus-debatten generelt - at modellen med oppdatering av lokalt plassert antivirus kanskje ikke holder lenger.

Ormer og virus som Klez, Sircam, Badtrans og lignende, viser at et par virusprogrammerere med destruktive hensikter kan binde opp enorme mengder ressurser for å stoppe denslags svineri.

En representant for MessageLabs sier til avisen at modellen med antivirus-programvare på maskinen ble utviklet på den tiden da en floppy-disk var den mest sannsynlige kilden til spredning. Nå til dags står e-post for 90 prosent av spredningen av virus, som dermed går uendelig mye raskere.

Skanning på Internett-nivå ville tillatt mer aggressiv heuristisk skanning,
som har et problem med høy feilprosent når den brukes på enkeltdatamaskiner.

Brukerne er generelt trege til å oppdatere antivirus-programvaren på maskinene sine, noe som gjør at virusskriverne har en enda enklere jobb - noe som jo ikke er antivirus-programmene sin feil. Derfor bør du oppdatere antivirus-programvaren din nå, og om du er så uheldig å ha fått Klez-ormen, må du først fjerne svineriet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.