AOL og Netscape overrasker positivt

America Online, eier av Netscape og USAs største Internett-leverandør, overrasket sterkt med en omsetningsvekste på 66 prosent fra første kvartal i fjor til i år.

America Online, eier av Netscape og USAs største Internett-leverandør, overrasket sterkt med en omsetningsvekste på 66 prosent fra første kvartal i fjor til i år.

America Online (AOL) omsatte for 9,7 milliarder kroner i årets tre første måneder. Selskapet satt igjen med 900 millioner kroner etter årets tre første måneder, en tredobling fra første kvartal i fjor. Dette inkluderer Netscapes omsetning på 1,16 milliarder kroner.

Analytikere påpeker at AOL tjener mesteparten av pengene sine på annonser og Internett-handel, det er lite å tjene på Internett-tilgangen, skriver nyhetstjenesten Cnet. Det er en klar markedstrend i USA at Internett-bransjen må tilby grunntjenester de ikke tjener penger på mens de stadig forsøker å utnytte sin store kundebase til å hente ut profitt nye måter.

AOL-sjef Steve Case kan tromme seg på brystet med 16,9 millioner kunder, en vekst på 1,8 millioner siden nyttår. AOL forteller at de satser på øke antall brukere kraftig etterhvert som salget av nye typer Internett-bokser, blant annet settopp-bokser, tar av. For selv å bidra til dette salget, har AOL i den senere tid offentliggjort planer blant annet om å lage en Internett-telefon med en liten skjerm.

Tallene AOL la frem i går sier lite om effektene av Netscape-oppkjøpet selskapet gjennomførte i mars. Selskapet har siden da sagt opp 850 ansatte.

Steve Case kunne også notere seg en ekstrabonus dette kvartalet som ikke inkluderes i de allerede hyggelige tallene. AOL eide en bit av søketjenesten Excite, som ble solgt til @Home for hele 50 milliarder kroner. 4,4 milliarder kroner tilfalt AOL.

Til toppen