JUSS OG SAMFUNN

Åpen konkurrent til nettvideo-standardene

Et nytt komprimeringssystem for video skal åpne kildekoden for kjappere utvikling. Du kan laste ned en testversjon idag.

22. des. 2000 - 03:40

Testversjoner av komprimeringskodeken 3ivX kan lastes ned til både Mac- og Windows-maskiner. Selskapet Happy Machines som står bak, skal også sørge for at *nix-, Amiga- og BeOS-brukere får sitt. Derfor har de åpnet kildekoden på spilleren, som fungerer som en plug-in til QuickTime-spilleren.

3ivX er basert på MPEG4-v3, eller siste versjon i utviklingen av den mye multimediearkitekturen MPEG4. At den baserer seg på QuickTime kan ha sammenheng med at alle de store aktørene har gått inn for å ha QuickTimes filsystem i bunnen av MPEG4-standarden.

Målet med 3ivX er å krympe filstørrelsen på levende bilder, og selskapet ymter frampå om en Matrix-trailer de har tenmkt å krympe til mindre enn sju MB, uten kvalitetstap.

Filmkodeken DivX brukes mye til å krympe filmer som siden utveksles over Internett. Denne kodeken er basert på MPEG2, men får hjelp av komprimeringsteknologi originalt utviklet av Microsoft.

last ned en testversjon av 3ivX Player her, og test videosnuttene de har lagt ut.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.