Åpent for hackere: Programvare skrur på serienummeret i Pentium III

I motsetning til hva Intel tidligere har hevdet, viser det seg nå at det er mulig å skru på serienummeret i Pentium III uten å gjennomføre en kaldstart. Dette betyr at hackere kan få tilgang til nummeret.

I motsetning til hva Intel tidligere har hevdet, viser det seg nå at det er mulig å skru på serienummeret i Pentium III uten å gjennomføre en kaldstart. Dette betyr at hackere kan få tilgang til nummeret.

]Hackere kan likevel få tilgang til det kontroversielle serienummeret de nye Pentium III-prosessorene er utstyrt med. Serienumrene, som ifølge Intel er ment for å sikre transaksjoner i forbindelse med elektronisk handel, kan være interessante for uvedkommende som ønsker å gjøre falske transaksjoner på nettet.Intel lovet derfor nylig at brukerne av Pentium III-prosessorene ville ha full kontroll over om serienummeret er lesbart eller ikke. Selskapet hevdet at så fort funksjonen var skrudd av, ville den ikke kunne aktiveres på nytt før etter den neste kaldstarten.Andreas Stiller, en prosessorekspert i det tyske datamagasinet c't har utviklet en prosedyre for å skru på kommandoen som gjør nummeret lesbart ved hjelp av programvare. Ifølge c't er denne prosedyren basert på dokumenterte tekniske egenskaper i systemarkitekturen. En talsperson fra Intel har i ettertid bekreftet at serienummeret kan reaktiveres på denne måten.Intel skal nå ha oppfordret system- og BIOS-produsentene til å integrere konfigurasjonen av bryterne inn i BIOS-en. På denne måten kan man unngå at serienummeret blir skrudd på ved hjelp av normal programvare. Ifølge c't forkastet opprinnelig Intel denne metoden fordi uerfarne brukere ikke kan forventes å gjøre endringer i oppsettet av BIOS.Det er likevel tvilsomt at de første Pentium III-maskinene som kommer på markedet vil være utstyrt med en slik BIOS-funksjon. Pentium III lanseres offisielt førstkommende torsdag.Dessuten er det ikke sikkert at denne løsningen er så mye bedre enn den forrige. Personer med inngående kjennskap til de forskjellige BIOS-versjonene vil kunne endre innstillingene i BIOS ved å gjøre endringer i CMOS-minnet som innstillingene lagres i.

Til toppen