APPLE

Apple-aksjen faller tungt etter skuffende iPhone-tall

Teknologikjempen melder om en vekst i kvartalsresultatet på 32 prosent, men markedet er ikke fornøyd med iPhone-salget og aksjekursen faller.

Hemmelighetskremmeri: Apples toppsjef Tim Cook under presentasjonen av nye Macbook pro, Mac mini og iPad pro denne uken. Selskapet varsler nå at de slutter å rapportere antall solgte enheter.
Hemmelighetskremmeri: Apples toppsjef Tim Cook under presentasjonen av nye Macbook pro, Mac mini og iPad pro denne uken. Selskapet varsler nå at de slutter å rapportere antall solgte enheter. Foto: Stephanie Keith, AFP / NTB scanpix
2. nov. 2018 - 09:34

Selskapet tjente 14,1 milliarder dollar i tremånedersperioden – tilsvarende rundt 117 milliarder kroner etter dagens kurs.

Omsetningen var på 62,9 milliarder dollar, eller rundt 525 milliarder kroner. Det er en vekst på 20 prosent.

Veksten skyldes godt salg av digitalt innhold og tjenester til brukerne, og også godt salg av andre Apple-produkter. Salget av selskapets viktigste produkt iPhone var imidlertid ikke så godt som analytikerne og markedet hadde forventet. Forventningene til videre salg dempes også noe.

Apple-kursen er i utvidet handel ned hele 6,5 prosent til 207,81 dollar på Nasdaq-børsen.

Slutter å røpe antall solgte enheter

I en overraskende vending gjorde Apple det klart at gårsdagens resultatpresentasjon var siste gang de avslører hvor mange mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner de selger.

Fra tidligere har de unnlatt å røpe salgstall for blant annet smartklokken Watch og de trådløse ørepluggene Airpods, som er bakt inn i samlepost i regnskapet de har kalt «øvrige produkter».

Heretter vil de heller ikke oppgi antall solgte iPhone, iPad eller Mac-maskiner. Dermed vil investorer og analytikere bare kunne gjette seg til etterspørselen.

– Antall solgte enheter i en hvilken som helst 90-dagers periode er ikke nødvendigvis representativt for den underliggende styrken av forretningene våre, sier selskapets finansdirektør Luca Maestri, ifølge Fortune.

Tidligere denne uken avduket Apple nye produkter:
«Nye Macbook Air er slankere, kraftigere og sikrere»
«iPad blir kraftigere og får heldekkende skjerm med ansiktsskanning»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.